söndag 28 april 2013

Familjesäkra politiken!

Sätt familjen i centrum för alla politiska beslut. Det är grundtemat i den debattartikel på DN-debatt som Kristdemokraternas partiledning skrev under lördagen.

måndag 22 april 2013

Äldres rättigheter !

I Västerviks Tidningen idag har jag ett debattinlägg där jag visar på att äldres rättigheter är för mig en hjärtefråga. Och om s-kongressens beslut skulle bli verklighet så är det helt uppenbart att äldres rättigheter hotas. Därför gäller det att låta s-partiet förbli i opposition också efter valet 2014.

torsdag 11 april 2013

Riksdagsdebatter ..... hälso- och sjukvård samt alkoholfrågor

Under onsdagens hölls i riksdagen debatter om hälso- och sjukvårdsfrågor samt alkoholfrågor.
Jag deltog i båda dessa debatter och fick ett antal repliker att hantera från oppositionen.
Den som vill kan se och höra via riksdagens webb-tv.
(På linjen nertill när man ser webb-tv, kan den som vill klicka fram till det anföranden och repliker man vill se och höra)







måndag 8 april 2013

Hultsfred ..... i riksdagen.



Idag måndag har jag haft en god arbetsdag på många sätt. Många e-mail och massor av telefonsamtal. Dessutom formella möten med bl a CAN´s arbetsutskott. Men det som ger krydda är när man i Riksdagen får besök. Och besök av elever ger extra energi. Idag var det en klass från Hultsfreds Gymnasium, samhällsklassen åk 3, som förlagt en studiedag till Sveriges Riksdag. Jag fick förmånen att träffa eleverna och ge lite glimtar om livet som riksdgasledamot. Ett samhällsengagemang för mig som en gång i tiden började när jag var elevfackligt aktiv på gymnasiet i Hultsfred. Men det var i "förrgår" som jag sa till eleverna.

torsdag 4 april 2013

Företag och företagare .... !!!


Denna vecka har det blivit flera studiebesök och företagsbesök. Företag förutsätter företagare. Små som stora.

Jag har bl a besökt ett tandvårdsföretag. Göran Arvidsson i Virserum delgav en hel del synpunkterrunt företagandets villkor samtidigt som jag fick en del undersökningar gjorda.

Under tisdagen hann jag också med fyra timmar på Plannja som numera har sitt huvudkontor i Järnforsen. www.plannja.se Produktions- och lagerlokaler omfattar idag 12.000 m2 och utlastning under skärmtak 6.000 m2. Takpannor, tak- och väggprofiler, takavvattningssystem och förädlad planplåt produceras i Järnforsen. 34.000 ton stål per år går genom produkionen. Av totalt 400 anställda finns 150 i Järnforsen. Idag hade jag förmånen att få träffa Thom Mathisen, ny VD på Plannja AB. Förutom all information var det trevligt att på nytt få träffa Thom. Och han hade en del matnyttigt att skicka med mig när det gäller byggsektorn.

Idag har jag träffat Roger Lindström som givit viktig kunskap och uppdatering runt livet som enmansföretagare. Det som upprör många av de mindre företagen är den s k månadsuppgiftsutredningen. Och på den punkten håller jag helt med de företagare jag träffat.

De små och medelstora företagen är motorn i svensk ekonomi. Dessa företag utgör 99 procent av Sveriges näringsliv och har 45 procent av andelen anställda. Nio av tio nya jobb skapas i småföretagen. Ökat regelkrångel drabbar små företag särskilt hårt vilket i praktiken hotar tillkomsten av nya jobb. Vi har inte råd med sådana reformer när arbetslöshet ligger på allt för höga 8,4 procent. Därför tycker jag som kristdemokrat att månadsrapportsutredningen ska kastas i papperskorgen!

tisdag 2 april 2013

Sveriges modigaste parti!



För några veckor sedan hade vi distriktsstämma för Kristdemokraterna i Kalmar län.
Barn- och äldreminister Maria Larsson var vår gäst och talare.
Den som vill kan få lite mer information genom att gå in på hemsidan för Kristdemokraterna i Kalmar län.

Valfrihetstankar inför s-kongressen.

Denna veckan är det s-kongress i Göteborg.
Förra onsdagen hade jag möjlighet att skriva krönika i Östran och Nyheterna.
Jag valde att sätta fokus på ett område som sannolikt kommer att vara hett också bland de röda när man nu ska kongressa.
Förutom att jag tror på valfrihet och ser LOV som en tillgång för såväl personer med funktionsnedsättning som äldre så kan man fundera runt hur en del socialdemokrater tänker.
Läs gärna min krönika i Östran från förra onsdagen.