onsdag 22 maj 2013

"Äntligen får papperslösa rätt till vård"



Kristdemokraterna - "Äntligen får papperslösa rätt till vård"
:

I dag har riksdagen röstat igenom en lag som ger papperslösa rätt till vård. – Rätten till sjukvård är en mänsklig rättighet, oavsett om man har sina papper i ordning eller inte, sa jag i debatten.

Kristdemokraterna har länge kämpat för bättre vård för papperslösa.
– Vi tycker det är självklart att alla som vistas i vårt land ska ha rätt till vård. En treåring i Helsingborg måste till exempel få samma vård som en treåring i Hultsfred. Ingen av dem har valt flytta hit, det beror på föräldrarnas omständigheter. Båda har lunginflammation men den ena har en förälder som är papperlös. För mig är det en skam att ställa dessa barn mot varandra och jag vill se till att de båda två får rätt till hälso- och sjukvård utifrån sina behov. Barn väljer inte sina omständigheter och sina liv, sa jag i en replik till Björn Söder.

torsdag 16 maj 2013

Tandvårdsdebatt idag.


ag kommer just nu från en debatt om tandvårdsfrågor.
– Självklart ska alla fritt få välja tandläkare! Det ska vara konkurrens på lika villkor mellan privat och offentlig tandvård. Vi ska ha ett högkostnadsskydd som ger den med liten plånbok möjlighet att klara stora tandvårdskostnader. Detta var mina besked när jag idag var i en debatt mot Lena Hallengren, S, på Privattandläkardagen.
Jag konstaterade också i debatten att under Göran Hägglunds tid som socialminister har de statliga resurserna till tandvården haft en hundraprocentig ökning från cirka 3 miljarder till 6 miljarder kronor. Något liknande var i aldrig i närheten av under de tolv socialdemokratiska regeringsåren.
Debatten modererdes av journalisten K-G Bergström - som ni kan se på bild sitta och förbereda sista momenten innan vi kallades upp på scen.

tisdag 7 maj 2013

Föräldraförsäkringen - makten till föräldrarna!



Makten till föräldrarna, inte hos politikerna!

Efter gårdagskvällens partiledardebatt i TV där föräldraförsäkringen blev en av de frågor som avhandlades bör det än en gång betonas: Makten ska ligga hos föräldrarna. Barns behov ska vara i fokus för beslut som berör barnen. Jag kan inte acceptera att barnen användas som ett verktyg för att uppnå andra mål som jämställdhet hur angeläget det än är, sa Anders Andersson, Järnforsen, riksdagsledamot för Kristdemokraterna när han talade på Vårfest i Vimmerby på måndagskvällen.

När andra partier talar om tvångsdelning och tredelning av uttaget av föräldraförsäkringen är vår ståndpunkt klar. Föräldrarna ska själva få bestämma vad som passar dem och deras barn bäst. De kan själva bedöma hur de bäst skapar tid med sina barn. För oss kristdemokrater är det självklart att låta barnpespektivet råda över politikerperspektivet.

Kristdemokraterna genomför nu i maj månad sin vårkampanj under temat: En bra skola för hela livet. Till kampanjen har en tidning, Vardagsliv, tagits fram.

onsdag 1 maj 2013

1 maj .... demonstration för barn och familj



Det har varit en spännande dag. Idag har jag demonstrerat tillsammans med många sympatisörer när Kristdemokraterna arrangerade en folkfest till stöd för familjen och med fokus på barn och ungdomars uppväxt. Intressant rapportering i Aftonbladet idag på 1 maj.