onsdag 21 september 2011

Nya uppdrag i Nordiska RådetAnders Andersson får nya uppdrag i Nordiska rådet

Foto ovan är på ordförande Siv Fridleifdottir, Island och vice ordförande Anders Andersson, Sverige.
Vidare ett gruppfoto på delar av Mittengruppen i nordiska rådet med ledamöter från Island, Finland, Norge, Sverige samt Färöarna och Åland (på kortet saknas de danska representaterna).


Under de två dagarna som Nordiska rådet varit samlade till gruppmöten och utskottsmöten i Oslo har man också valt delvis ny ledning för en av partigrupperna.
Mittengruppen som består av kristdemokrater, centerpartister, folkpartister och miljöpartister är näst största partigrupp i nordiska rådet, efter den socialdemokratiska gruppen.
Ny ordförande i Mittengruppen blev Siv Fridleifdottir, från Island och centerpartiet. Hon var tidigare vice ordförande. Själv blev jag vald till ny vice ordförande i gruppstyrelsen för Mittengruppen i Nordiska rådet.

Jag ser det som en förmån att få vara med i ledningen för vår partigrupp i Nordiska rådet. Jag hoppas kunna bidra till att lyfta fram de gemensamma värden och värderingar som finns mellan de nordiska länderna samt ge förutsättningar för ett allt större samarbete i Norden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar