torsdag 4 april 2013

Företag och företagare .... !!!


Denna vecka har det blivit flera studiebesök och företagsbesök. Företag förutsätter företagare. Små som stora.

Jag har bl a besökt ett tandvårdsföretag. Göran Arvidsson i Virserum delgav en hel del synpunkterrunt företagandets villkor samtidigt som jag fick en del undersökningar gjorda.

Under tisdagen hann jag också med fyra timmar på Plannja som numera har sitt huvudkontor i Järnforsen. www.plannja.se Produktions- och lagerlokaler omfattar idag 12.000 m2 och utlastning under skärmtak 6.000 m2. Takpannor, tak- och väggprofiler, takavvattningssystem och förädlad planplåt produceras i Järnforsen. 34.000 ton stål per år går genom produkionen. Av totalt 400 anställda finns 150 i Järnforsen. Idag hade jag förmånen att få träffa Thom Mathisen, ny VD på Plannja AB. Förutom all information var det trevligt att på nytt få träffa Thom. Och han hade en del matnyttigt att skicka med mig när det gäller byggsektorn.

Idag har jag träffat Roger Lindström som givit viktig kunskap och uppdatering runt livet som enmansföretagare. Det som upprör många av de mindre företagen är den s k månadsuppgiftsutredningen. Och på den punkten håller jag helt med de företagare jag träffat.

De små och medelstora företagen är motorn i svensk ekonomi. Dessa företag utgör 99 procent av Sveriges näringsliv och har 45 procent av andelen anställda. Nio av tio nya jobb skapas i småföretagen. Ökat regelkrångel drabbar små företag särskilt hårt vilket i praktiken hotar tillkomsten av nya jobb. Vi har inte råd med sådana reformer när arbetslöshet ligger på allt för höga 8,4 procent. Därför tycker jag som kristdemokrat att månadsrapportsutredningen ska kastas i papperskorgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar