tisdag 8 juni 2010

Studiebesök inför viktigt riksdagsbeslut

Pressinbjudan
Hultsfred 2010-06-07

Anders Andersson (KD) gör studiebesök inför viktigt riksdagsbeslut:
– Träffar OKG och SKB på Äspölaboratoriet.


Media inbjuds att träffa riksdagsledamot Anders Andersson då han under onsdagen besöker Äspölaboratoriet tillsammans med andra partikamrater. Detta studiebesök är ett led i Anders förberedelser inför det avgörande riksdagsbeslutet den 17 juni om framtiden för kärnkraftsindustrin.

Anders kommer under sitt besök att träffa företrädare för SKB och OKG och diskutera forskningen kring framtidens slutförvar och den planering som finns för framtidens kärnkraftsindustri. Bakgrunden till studiebesöket är att lyssna in de synpunkter som finns inom energiområdet och hur ledande personer ser på den framtida energipolitiken och Näringsutskottets betänkande "Kärnkraften - förutsättningar för generationsskifte". (2009/10: NU26). Riksdagsomröstning gällande detta betänkande och regeringens förslag kommer att ske torsdagen den 17 juni.
Frågorna är högaktuella för Kalmar län och inte minst Oskarshamns kommun. Därför har detta studiebesök planerats in en vecka före riksdagsdebatten.

Media inbjuds att träffa Anders Andersson (KD) i samband med studiebesöket för att höra vilken information han fått och få del av hur han som en av länets åtta riksdagsledamöter ser på energipolitiken och det kommande riksdagsbeslutet.

Tid och Plats:
Onsdagen den 9 juni 2010, kl. 15.00 på Äspölaboratoriet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar