måndag 22 augusti 2011

Pensionärerna först.

Jag har efter helgens olika besked om budgetfrågor i en rad media skrivit samman de synpunkter som jag har som riksdagsledmot och ledamot i socialutskotet. Det blir en spännande höst.

Radio Kalmar idag måndag.

Pressmeddelande
2011-08-22

Riksdagsledamot Anders Andersson (KD), Järnforsen ger sin syn inför de förestående förhandlingarna mellan Allianspartierna gällande budget 2012.

Pensionärerna först!


I tider av ekonomisk oro krävs ekonomiskt ansvarstagande. Det har alla alliansens partiledare deklarerat. Men att ta ansvar kräver också rätt och rättvisa prioriteringar av våra gemensamma resurser – att vi värnar tryggheten för människor som behöver det bäst. Därför är det min bestämda mening att sänkt skatt för pensionärer måste gå före sänkt krogmoms och fler jobbskatteavdrag. Vi kristdemokrater vill att landets pensionärer går först, säger riksdagsledamot Anders Andersson (KD).

Med Kristdemokraterna har skatten för pensionärer sänkts tre gånger. Det har förbättrat trygghet och ekonomi för pensionärerna – mest för de som har minst. Det handlar också om anständighet och rättvisa. Jag står fast vid mina besked att vi som politiker måste fortsätta att minska skillnaden i beskattning mellan de som jobbar och de som har jobbat hela livet.

Inför budgetförhandlingarna vill jag som kristdemokrat se följande som resultat i den kommande budgeten för 2012.

• Höj bostadsbidragen till barnfamiljer med svag ekonomi (ca 700 miljoner)
• Genomför nödvändiga förändringar av sjukförsäkringen (ca 1 miljard)
• Sänk skatten för pensionärerna (ca 2,3 miljarder)

1 kommentar:

  1. Helt riktiga prioriteringar. Med tanke på den senaste rapporten från Skatterevisionen betr. skattemyglet inom restaurangbranchen bör man ge dem chansen att städa upp och rätta till missförhållandena innan man går in med statligt stöd

    SvaraRadera