söndag 27 mars 2011

Distriktsstämma ....


Bilden ovan är från den hearing som vi hade på distriktsstämman i Nybro. Christopher Dywik och Madeleine Rosenqvist pressar och ställer frågor till mig, Gudrun Brunegård, Åke Nilsson och Chatrine Pålsson Ahlgren.

Under helgen har vi kristdemokrater i Kalmar län haft distriktsstämma i Nybro. En heldag med debatt och beslut och härlig gemenskap.

Vi var ett 80-tal deltagare varav 58 ombud som livligt debatterade och fattade beslut om profilfrågor för Kristdemokraternas framtid. Under dagen genomfördes också en hearing med ledande politiker som pressades på besked om hur Kristdemokraterna ska bli ett vinnande parti.

På stämman valdes en ny distriktsstyrelse och därutöver behandlades hela 15 motioner som tar upp tandvårdsfrågor, sjukvårdspolitiken, miljöfrågor, familjepolitik, jämställdhetsarbetet, utbildningsfrågor och den heta sjukförsäkringsfrågan.

Mitt besked när jag hälsade välkommen till stämman var att vi kristdemokrater ska vara den tydliga sociala rösten inom Alliansen. Den sociala röst som sätter människovärdet i centrum och som betonar det civila samhällets roll. För mig handlar det om att stå upp för människorvärdet, för valfrihet, för trygghet och värdighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar