fredag 20 januari 2012

Maktlistan - topp 100 listan inom sjukvården


I veckan kom Dagens Medicin med 2011 års upplaga av den s k maktlistan med personer som har stort inflytande över hälso- och sjukvården.
Hela listan kan Du läsa på Dagens Medicins hemsida.

Toppar listan gör kristdemokraternas ledare och socialminister Göran Hägglund.
Från Kalmar län återfinns förutom jag själv också Lena Hallengren och Anders Henriksson. Vår kommande landshövdning Stefan Carlsson bevisar också sin ställning genom att finnas i topp på denna lista. Det fanns ju dom som sa att han var en okänd person när han utnämndes till hövding i länet. Och den kan möjligen gälla i länet, men i landet bland de som har haft kontakter inom hälso- och sjukvårdssektorn så är Stefan ett välkänt namn.

Jag är glad för att vi nu får ännu ett kvitto - via maktlistan - på att kristdemokraterna med vår socialminister Göran Hägglund och vår äldreminister Maria Larsson finns i ledningen för hälso- sjukvården samt äldrepolitiken. Och för egen del känns det också som ett erkännande att några noterat att jag gnetar på och försöker vara med och i ännu större utsträckning lyfta fram patienternas och de äldres perspektiv när vi utvecklar sjukvården.

Trygghet, valfrihet, tillgänglighet och patientsäkerhet är ledord för mig. Min målsättning är att nå en jämlik hälso- och sjukvård och i det projektet vill jag framhålla primärvårdens viktiga uppgift som första linjens hälso- och sjukvård.

-- -- --

Dagens Medicin skrev följande om mig som kommentar till min placering:
"Anders Andersson (KD) ledamot i riksdagens socialutskott, 56 år, Hultsfred. Var mäktig när han ledde alliansens sjukvårdsgrupp inför valet 2010. Sedan dess har hans inflytande dalat något. Men han har fortfarande Göran Hägglunds och Karins Johanssons öra. Stark, genomtänkt, klok och engagerad säger anhängarna. Men några ifrågasätter hans självständighet och säger att hans uppgift bara är att föra ut politiken som skapas på socialdepartementet."

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/dagens-medicins-maktlista-2012/

1 kommentar:

  1. Grattis till din plats på listan Anders! Känns tryggt att ha dig högt upp på den.

    med vänliga hälsningar
    Christopher

    SvaraRadera