tisdag 18 maj 2010

BVC i Virserum

Idag har vi haft landstingsfullmäktige. Jag hade en interpellation till Anders Henriksson (s) om barnavårdscentralen i Virserum. Det har nu gått hela mars månad och hela april månad och vi är ett stycke in i maj månad.
Föräldrar och andra i Virserum undrar nu varför inget händer, trots de löften som uttalades på fullmäktige den 2 mars.


Nedan kan ni se klipp från Radio Kalmars hemsida som rapporterade från debatten.
www.sverigesradio.se/kalmar/

Det är fortfarande oklart om Virserum får någon barnavårdscentral på orten. Den rödgröna landstingsmajoriteten vill invänta en utredning medan oppositionen tycker att beskeden har ändrats, samtidigt ska det finns en namnlista för satsningen.

- Den andra mars svarade Ann Hellenborg att hon var beredd att söka en lösning och leta efter en lokal men nu har något hänt, säger Anders Andersson (KD) till Sveriges Radio Kalmar.

- Det är inte lokalbrist som är bekymret, vi bor ju inte i Stockholm, utan det är någon annanstans som det hamnat grus i maskineriet.

Enligt Kristdemokraterna har 700 namnunderskrifter samlats in i Virserum för att stödja en lokal barnavårdscentral, men enligt den rödgröna majoriteten har inte någon sådan namninsamling nått fram till de styrande politikerna.

Ann Hellenborg (MP) vill vänta med besked tills landstinget kan presentera en pågående utredning om vad som ska erbjudas familjerna i Virserum.

- När den är klar så kommer den att redovisas precis på det sätt som man brukar göra, säger hon.

Vill du se en familjecentral med barnavårdcentral i Virserum?

- Ja varför inte, säger landstingsrådet Ann Hellenborg (MP).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar