fredag 14 maj 2010

Hultsfredsdagen
På Hultsfredsdagen idag fredag var vi ett gäng kristdemokrater som plockade upp kampanjtältet och förutom utdelning av material och lite politiska samtal så bjöd vi på nybakade våffror och kaffe i det lite regntunga vädret. Ett uppskattat initiativ och det gav många kontakter.

Precis som det framgår av bilderna så var det hyggligt med folk framförallt mitt på dagen. Och en del samtal blev mer intensiva än andra. Men jag vill säga att bland alla jag talade med så var det till 80 procent enbart uppmuntran och intressanta frågor som ställdes.


Pressmeddelande
Anders Andersson (KD) riksdagsledamot
8 av 10 säger nej till tvångs- delad föräldraförsäkring.
Familjen är viktig för att skapa framtidstro och ge människor trygghet. Trygga familjer ger trygga barn och ungdomar. Och för mig finns inget som kan vara mer angeläget att kämpa för.

Det sa Anders Andersson, Järnforsen, riksdagsledamot (KD) när han på fredagen deltog i kristdemokraternas aktiviteter på Hultsfredsdagen.

I förra veckan offentliggjordes en ny sifo-undersökning som vi låtit göra. Sifos mätning visar att 81 procent av väljarna säger ja till att ha kvar eller utveckla vårdnadsbidraget. Endast 8 procent av befolkningen vill avskaffa det. Dessutom vill 77 procent bibehålla eller öka nivån på vårdnadsbidraget.

Sifo undersökningen gav också tydligt besked om att svenska folket säger nej till kvoterad föräldraförsäkring. 89 % av alliansväljarna vill att föräldrarna ska bestämma. Endast 6 % vill att riksdagen ska lagstifta om tvångsdelning. Bland de socialistiska väljarna var motsvarande siffror 82 % som vill att föräldrarna ska bestämma. Och endast 13 % stöder förslaget att riksdagens ska besluta om tvångsdelad föräldraförsäkring.

- Jag är övertygad om att stödet för vår linje är lika stort i Hultsfred som i övriga landet. På motsvarande sätt saknar vänstersidan stöd bland allmänheten för sin linje.

Vi kristdemokrater tycker att föräldrar ska ha rätt att själva välja hur de vill disponera sin tid när barnen är små. Och jag gläder mig åt att vi uppenbarligen har folket med oss. Samtidigt kan vi här se ett tydligt exempel på att socialdemokraterna och vänsterpartiet inte går i takt med sina egna väljare. Uppenbart är att såväl s-sympatisörer som vänsterpartister gillar mer vår linje med valfrihet än den som dessa partiledningar ständigt förfäktar, konstaterade riksdagsledamot Anders Andersson (KD). Jag hoppas detta ska ge avtryck i valet i höst och bidra till ett maktskifte i kommunhuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar