söndag 17 oktober 2010

Invigning av ny fabrik i Järnforsen


Foto: Per Olof Stark VD Plannja och Lars Olofsson platschef Plannja Järnforsen.

Lördagen den 18 oktober var en stor dag i Järnforsen. Denna industriort mitt i Småland är känd för att ha många företag och en särskild förmåga att ta sig fram i både med och motgång. Under lördagen var det dags för stor invigning och öppet hus på Plannja Järnforsen. En stor satsning som visar på utveckling och framtidsplaneing. Hela fabriken var under lördagen öppen för allmänheten och visade de olika delarna av produktionen. Förutom visning och studiebesök på ett informativt sätt bjöds alla som kom på lunch och kaffe när man kom fram till den nya anläggningen.

Invigningen av nya fabriken inleddes med välkomsthälsning av Plannjas platschef Lars Olofsson och därefter ett ingivningstal av Plannjas VD Per Olof Stark.

Plannja Järnforsen har en intressant utveckling. Företaget Siba grundades redan 1923 och familjeföretaget som tillverkade takavvattningsprodukter förvärvades av Plannja 1991. Idag är det ca 150 anställda i Järnforsen varav ca 50 är nya arbetstillfällen i och med den nya anläggningen. De nybyggda produktions- och lagerlokalernna är på ca 12.000 m2 och utlastning sker under skärmtak som är 6.000 m2.

Plannja AB är ett av norra Europas ledande varumärken inom förädlade tunnplåtsprodukter för byggmarknaden. Koncernen som har ca 500 anställda omsätter närmare 140 miljoner euro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar