söndag 7 november 2010

Kort från Nordiska Rådets 62:a sessionHär följer några foton som ger en liten bild av Nordiska rådets 62:a session i Reykjavik. Dels är det några foton från salen där vi 87 ledamöter fanns placerade. Dels är det en gruppbild på oss fyra kristdemokrater som fanns på Nordiska rådet (jag själv från Sverige, Dagfinn Höybråten, Norge, Penilla Gunther, Sverige och Bjarne Kallis, Finland). Vidare ett foto på presidiebordet under sessionen när Kristdemokraten Dagfinn Höjbråten tjänstgjorde som ordförande och president samt ett foto på mig tillsammans med Dagfinn. Det fotot tog jag som nutidsuppdatering eftersom en gång i "forntiden" var vi också nordiska kollegor, då han var ordförande i KrFU och jag i KDU.

Rapport från sessionen kan Du läsa på länken från Nordiska rådet. Ett av de viktiga besluten var att vi med 58 röster mot 5 beslutade att ge en tydlig uppmaning till den danska regeringen att sätta stopp för den orimliga tolkning man gör och som innebär att man utvisar nordiska medborgare med behov av socialhjälp.

Ett av de ämnen som togs upp i debatten var vikten av att politiker återtae makten i Nordiska rådets arbete. Vår partivän från Norge Dagfinn Höybråten, partiledare för KrF, var den som lyfte frågan och på en video finns hans inlägg och några kommentarer från övriga partigrupper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar