söndag 8 maj 2011

Valkampanj i BoråsUnder lördagen var jag på plats på stora torget i Borås tillsammans med vårt förstanamn i södra Älvsborg, Valeria Kant och övriga kristdemokrater som deltog i valkampanjen inför omvalet i Västra Götaland. En härlig kampanjlördag med många väljarkontakter och härligt sommarväder.
En del samtal kommer man ihåg riktigt noga, framförallt när pesonen kommer tillbaka och bekräftar att samtalet gjorde att man tog kristdemokraternas valsedel. På torget i Borås kan man förtidsrösta, vilket gör att många tar chansen att samtala med partiföreträdare och sedan gå och rösta.

Pressmeddelande
Borås den 7 maj

Maten är viktig för att göra sjuk frisk


- Det finns på de flesta sjukhus en valmöjlighet idag att välja maträtt också när man är patient. Men jag ser fram mot en ännu större valfrihet vid något eller några svenska sjukhus. Min vision är att man låter patienterna välja mat från en meny. Och varför skulle inte Borås lasarett kunna gå före med en stark patientfokusering också när det gälle maten?

Det sa Anders Andersson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna och ledamot i socialutskottet med ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågor, när han på lördagen besökte Borås och medverkade vid partiets valstuga inför omvalet.

-Ett spännande förslag med fokus på hälsa har min partikollega Valéria Kant, regionpolitiker från Borås och södra Älvsborg och första namn på Kristdemokraternas valsedel, presenterat. Förslaget har sin upprinnelse vid ett sjukhus utanför Köpenhamn. Där har man övergett det traditionella storköket och serverar à la carte på Hvidovre hospital. Det är rakt motsatt utveckling mot de rödgrönas planer för Västra Götaland som innebär en centralisering av sjukhusmaten.

-Kostfrågorna är viktiga i allmänhet och vi vet att maten är viktig också för att den som är sjuk ska blir frisk. Jag tror att om patienterna får bestämma kommer den danska modellen att stegvis införas runt om i våra landsting/regioner. Hur snabbt detta kommer att gå avgörs bl a i regionvalet om en vecka hänger på vilka landsting/regionpolitiker som vågar ge klartecken.


För ytterligare information:
Anders Andersson, riksdagsledamot
Tel 070-249 82 12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar