söndag 26 juni 2011

Besök och tal på Rotary i Vimmerby

Referat från onsdagens aktivitet som jag hade i Vimmerby ..... innan midsommarhelgen tog vid.

Riksdagsbeök på Rotary.

Anders Andersson, Järnforsen, är riksdagsledamot sedan snart två år för kristdemokraterna och gästade under onsdagen Rotary i Vimmerby. Efter att ha ägnat sig åt sjukvårdspolitik i landstinget, bland annat fyra år som landstingsstyrelsens ordförande, är han nu gruppledare för Kristdemokraterna i socialutskottet. Anders Andersson (KD) är denna mandatperiod Hultsfred-Vimmerby områdets ende ledamot i Sveriges Riksdag.

I Riksdagens kammare tillbringas inte mycket tid, utan det mesta riksdagsarbetet bedrivs på andra håll, dels i riksdagens utskott och kommittér och dels hemma i länet via studiebesök.. Ett hundratal mail varje dag ska läsas och besvaras. Veckan är fylld av möten, från tidig morgon till långt in på kvällen, allt ifrån kontakter med näringslivet och länsstyrelsen hemma i länet till möten med frivilligorganisationer, föreningar eller Nordiska rådet, där Anders är en av 20 svenska delegater. Han är också utnämnd av regeringen som ordförande i CAN, Centralförbundet för Alkohol- och narkotikaupplysning och sitter i Socialstyrelsens insynsråd.

Som ordförande i Alliansens sjukvårdsgrupp var Anders med och utformade det som nu är regeringens sjukvårdspolitik, tillsammans med Filippa Reinfeldt (M), Kenneth Johansson (C) och Jonas Andersson (FP). Varje vecka möter han socialminister Göran Hägglund och barn- och äldreminister Maria Larsson, ibland tillsammans med de övriga gruppledarna från Alliansen.

Anders gav också en glimt från spelet bakom kulisserna, mellan den rödgröna oppositionen och Sverigedemokraterna, som lett fram till att riksdagsledamöterna inkallas från sommaruppehållet för en extra omröstning om sjukförsäkringsfrågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar