söndag 14 februari 2010

Vitsippspris till Hjorten SK i VirserumBjörn Johansson, Anders Andersson, Annette Lord och Per-Göran Bern utanför klubbstugan vid Dackestupet i Virserum (övre bilden)

Åke Nilsson, gruppledare i kommunfullmäktige, Annette Lord, ordförande i Hjorten SK och Anders Andersson, ordförande i lokalavdelningen och riksdagsledamot i samband med utdeling av Vitsippspriset inne i Hjortens klubbstuga och cafeteria.

Idag är det Alla hjärtans dag. Traditionen i vår kommun är att vi kristdemokrater varje år den 14 febr delar ut vitsippspris till någon person eller förening som ideellt berikat vår kommun. Nattvandrarna i Hultsfred, Rosenfors Musikkår, Virserums Hembygdsförening, Målilla trädgårdsförening och många många fler har under årens lopp blivit mottagare.

I år har KD-styrelsen beslutet att tilldela Vitsippspriset till Hjortens SK och dess Alpina sektion för de tusentals frivilliga arbetstimmar som aktiva medlemmar satsar på skidanläggningen och klubbstugan som i år byggts ut med ännu större cafeteria.

Under eftermiddagen har ett gäng kristdemokrater varit uppe på Dackestupet och under trevliga och högtidliga former överlämnat diplom, vitsippspris och blommor till företrädare för Hjortens SK.Motiveringen till Vitsippspriset;

Gemenskap, trygghet samt kultur och idrott är viktiga delar i vårt samhälle. Detta vill vi uppmärksamma på Alla Hjärtans Dag. Vi vill genom vitsippspriset lyfta fram människor som utan egennytta gjort att vår bygd och kommun har beriktats på olika sätt.

OK Hjorten och dess Alpina sektion har under många år varit en viktig kugge för att ge vår kommun goda möjligheter till vintersportaktiviteter. Oavsett om vi haft milda eller kyliga vintrar så har frivilliga inom OK Hjorten sett till att Dackestupet ska vara i toppform. Tusentals frivilliga arbetstimmar är satsade på skidanläggningen och klubbstugan. Och många frivilliga medarbetare behövs för att hålla Dackestupet öppet kväll efter kväll och helg efter helg.

Denna säsong har dessutom ett stort och betydelsfullt arbete utförts genom utbyggnad av cafeterian vid Dackestupet. Detta innebär att förutom den härliga känsla som finns när man fått på sig skidorna och far utför stupet så erbjuds nu ännu bättre möjlighet till en gemenskap i den utbyggda cafeterian. OK Hjorten och dess aktiva medlemmar har gjort stora insatser under årens lopp och denna säsong har man också lyckats med att planera in denna nysatsning med riktigt vinterväder.

Vi vill på Alla Hjärtans Dag med detta Vitsippspris uttala vår uppskatning till OK Hjorten för mycket viktiga ideella insatser vid Dackestupet och ser det som en investering för än mer attraktiv bygd att leva och bo i .

Virserum 14 februari 2010

Kristdemokraterna
lokalavdelning i Hultsfreds kommun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar