tisdag 3 november 2009

Start i riksdagen


På plats i riksdagshuset

Vilken härlig dag. Massor av upplevelser denna första dag i riksdagshuset. IT-information var min start på dagen och sedan möte i socialutskottet med socialminister Göran Hägglund som gäst. Journalistbesök från hemlänet direkt efter lunch och sedan ett försök att läsa och svara på ett hundratal mail. Därefter möte med förtroenderådet och sedan gruppmöte med riksdagsgruppen. Slutligen ett möte med Läkarförbundets ledning.

Trygg och säkert - läkemedelshantering
Trygghet och säkerhet är det som ska känneteckna läkemedeslhanteringen också i framtiden. Det var dom tydliga besked som lämnades av socialminister Göran Hägglund när han inför socialutskottet redovisade omregleringen av apoteksmarknaden. Det kommer att bli en ökad tillgänglighet och förbättrad service samtidigt som högkostnadsskyddet finns kvar. Detta är ett bra patientperspektiv!

Vårdval

Ett tydligt besked har jag med mig från mötet ikväll där socialutskottet träffade Läkarförbundet. Vårdval är en bra metod för att utveckla och förbättra svensk hälso- och sjukvård. Bra att vår Alliansregering vågade peka ut färdriktningen och att riksdagen givit förutsättningarna för vårdval i alla landsting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar