onsdag 31 mars 2010

Tidaholm, Stockholm, Kalmar och Öland


Stefan Norén i samtal med Nina Åkesson Nylander, mig och Klaus Leidecker under företagsbesöket på Skansen.

Idag har jag varit på intressant företagsbesök på Hotell Skansen i Färjestaden och där träffat en entreprenör som har visioner och förmåga att leverera. Stefan Norén visade runt och gav en livfull beskrivning av hur han och medarbetare lyckats utveckla hotell, restaurang, konferens och SPA verksamheten på Skansen.

Öland har unika möjligheter för en utökad turistnäring och därmed samtidigt tillfälle till ökad sysselsättning. Det visade inte minst dagens besök. Många ungdomar kan i framtiden få arbete inom turistbranchen på Öland.

Men det finns finns ett för Öland och turismen i stort allvarligt hot från de röd-gröna. Om olyckan är framme och dom får regeringsmakten kommer deras förslag om att avskaffa den sänkta arbetsgivaravsgiften för ungdomar att drabba både turistnäringen och många ungdomar hårt. Detta röd-gröna förslag är ett av många skäl för att behålla en Alliansregering också efter den 19 september.

Jag inser att jag borde blogga varje dag ..... men så blir det inte. Denna vecka har jag varit på flygande fot från måndag morgon då jag åkte till Tidaholm. Där på Hellidens folkhögskola medverkade jag i ett seminarium runt Alkholpropositionen. En ny uppgift att på alla sätt förklara och försvara regeringen.
På tisdag förmiddag var det Stockholm som gällde. I mitt uppdrag som ordförande i Alliansens hälso- och sjukvårdsgrupp var jag kallad att medverka i Läkarförbundets möte med alla Specialistföreningar. Efter min dragning, där jag tyvärr inte ännu kan säga så mycket om vad slutrapporten innehåller, så haglade frågorna och synpunkterna. Engagemanget bland ledande läkare är stort. Åter i Kalmar på kvällen och där var mitt uppdrag att vara ordförande i sammanträdet med distriktsstyrelsen för Kristdemokraterna i Kalmar län.
Slutligen onsdag som jag reserverade för spännande och utvecklande företagsbesök i länet. Ja, så här kan det vara när man tror att man är "ledig" och det står plenifri vecka i riksdagskalendern.
Glad Påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar