torsdag 2 september 2010

Föräldraförsäkringen - en "vattendelare" i valet


Bild på en del av kommunkandidaterna i Hultsfred, samlade på trappan till Målilla Orienteringsklubbs stuga, i samband med Kristdemokraternas cafémöte.

Pressmeddelande
Järnforsen den 1 september 2010

Anders Andersson (KD):
Föräldraförsäkringen – en ”vattendelare” i valet.
- Det är häpnadsväckande att de rödgröna nu presenterat sitt valmanifest utan att ge något besked till föräldrarna om kvoteringen av föräldraförsäkringen. Sveriges föräldrar har nu ingen aning om de kommer att tvingas in i en vänsterpartistisk fyrkantig likatvångsdelning vid ett eventuellt rödgrönt styre. En röst på dom rödgröna är det samma som att ”köpa grisen i säcken”.

Det sa Anders Andersson, Järnforsen, riksdagsledamot (KD) när Kristdemokraterna på onsdagskvällen arrangerade ett cafémöte i MOK-stugan i Målilla.

Vänsterpartiet har tidigare sagt att man vill att dagarna ska delas lika mellan föräldrarna och Miljöpartiet vill att föräldrarna ska få en tredjedel var. På direkt fråga om man inte kunnat enas kring denna fråga svarade Mona Sahlin i TV-nyheterna undvikande. Dom rödgröna försöker ett mörka vad som väntar barn och föräldrar under kommande mandatperiod.

- Vi Kristdemokrater står däremot tydligt fast vid vår uppfattning. Vi vill inte tvångskvotera föräldraförsäkringen. Det måste vara upp till föräldrarna själva att bestämma hur de vill dela upp dagarna i föräldraförsäkringen. Föräldrar vet bättre än politiker. Familjer ser olika ut och har olika behov. Det finns inte en lösning som passar alla. Därför gäller det att dom rödgröna hålls borta från regeringsmakten om vi ska behålla valfrihet och självbestämmande, sa Anders Andersson (KD).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar