lördag 4 september 2010

Varför mörkar Örnfjäder (s) ?
Några bilder från kampanjteamen i Vimmerby och Västervik samt ett foto på mig tillsammans med Kerstin Lahi, första namn på landstingslistan för Västerviks valkrets och Gudrun Brunegård, landstingsråd och första namn på länsövergripande landstingsvalsedeln.

Idag har jag varit på kampanjaktiviteter i såväl Vimmerby som Västervik.
En fantastisk dag med många samtal och en härlig stämning bland partifolket som är med och jobbar. Vi var många i gång såväl i Vimmerby som i Västervik denna lördag. En del är med på bilderna. Andra är ute och delar ut flygblad.
Denna lördags många aktiviter från oss kristdemokrater i hela länet och alla kommuner är ett gott tecken. Mycket bra. Och ett bevis på att vi har en god organisation som kan föra ut vår politik.

I Västervik valde jag idag att utmana min kollega på riksdagsbänken, Krister Örnfjäder (s). Han har en del att förklara för länets småbarnsföräldrar.

Pressmeddelande
Västervik den 4 september 2010

Anders Andersson (KD) riksdagsledamot:
- Varför mörkar Krister Örnfjäder (s) om föräldraförsäkringen?

- Det är häpnadsväckande att de rödgröna nu presenterat sitt valmanifest utan att ge något besked till föräldrarna om kvoteringen av föräldraförsäkringen. Sveriges föräldrar har nu ingen aning om de kommer att tvingas in i en fyrkantig tvångsdelning vid ett eventuellt rödgrönt styre. Hur kan Krister Örnfjäder (s) möte väljarna med besked som innebär att man tvingas ”köpa grisen i säcken”.

Den frågan ställde sig Anders Andersson, Järnforsen, riksdagsledamot (KD) när han på lördagen deltog i Kristdemokraternas kampanj i Västervik.

Vänsterpartiet har tidigare sagt att man vill att dagarna ska delas lika mellan föräldrarna och Miljöpartiet vill att föräldrarna ska få en tredjedel var. På direkt fråga om man inte kunnat enas kring denna fråga svarade Mona Sahlin i TV-nyheterna undvikande. Dom rödgröna försöker ett mörka vad som väntar barn och föräldrar under kommande mandatperiod.

- Föräldraförsäkringen är en ”vattendelare” i valet. Vi Kristdemokrater står tydligt fast vid vår uppfattning. Vi vill inte tvångskvotera föräldraförsäkringen. Det måste vara upp till föräldrarna själva att bestämma hur de vill dela upp dagarna i föräldraförsäkringen. Föräldrar vet bättre än politiker. Familjer ser olika ut och har olika behov. Det finns inte en lösning som passar alla. Därför gäller det att dom rödgröna hålls borta från regeringsmakten om vi ska behålla valfrihet och självbestämmande, sa Anders Andersson (KD).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar