söndag 22 augusti 2010

Ingen tvångskvotering

Pressmeddelande 2010-08-22

Ingen tvångskvotering av föräldraförsäkringen.

Under söndagen höll Kristdemokraterna i Kalmar län upptaktskonferens på Hotell Corallen i Oskarshamn.

Som riksdagsledamot och första namn på riksdagslistan hade jag ett ett viktigt vallöfte att ge länets barnfamiljer.
- En röst på Kristdemokraterna är en röst för valfrihet och rätt för föräldrarna att bestämma vid det egna köksbordet. Vi är en säker vakthund mot alla rödgröna idéer från vänstersidan om att gå in och styra i barnfamiljernas vardagsplanering. Barnfamiljernas situation ser olika ut. Därför ska de också i fortsättningen kunna besluta om hur de vill använda föräldraförsäkringen, säger Anders Andersson .
- För barnfamiljerna blir valet om en månad lite av ett ödesval. Skulle olyckan vara framme och dom rödgröna får chans att regera så kan vi se att då kastar man mycket av den valfrihet som vi ny lyckats bygga upp över bord. Det vore ett återtåg till gamla tiders förmyndarsamhälle där staten pekar ut vad man ska göra och den som inte följer straffas ekonomiskt genom att förlorar sina föräldradagar.
- En mer generös och flexibel föräldraförsäkring med ökade möjligheter för båda föräldrarna att vara föräldralediga samtidigt vill vi genomföra. Vi vill också ge möjlighet att ta ut föräldrapenning tills barnet fyllt 18 år. Ett annat krav som vi för fram är höjning av lägsta ersättningen i föräldraförsäkringen. Ett välkänt krav från oss Kristdemokrater för att visa respekt för alla föräldrars olika livspussel är att vårdnadsbidraget fördubblas till 6.000 kr per månad och att det ska finnas i alla kommuner och vara enkelt att använda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar