onsdag 25 augusti 2010

Sprängstoff om RUT


Besöket i Mönsterås gav sprängstoff till valrörelsen

Idag gjorde jag tillsammans med Madde Rosenqvist och Lalle Andersson ett spännande studiebesök hos Allservice i Mönsterås. Vid besöket fick vi bl a veta att från att ha varit 3 anställda för fyra år sedan är man nu 11 som jobbar på Mönsterås Allservice.
När vi frågade hur regeringspolitiken påverka detta serviceföretag blev svaret tydligt. Vid en rödgrön valseger som tar bort RUT skulle Allservice tvingas säga upp 3 av de nuvarande anställda. Motsatt besked ger man vid Alliansseger då man nästan direkt kan anställa ytterligare en medarbetasre. Det finns idag ett tryck och efterfrågan, men man vågar inte anställa fler eftersom man inte vet vad som händer efter valdagen. Förutom dessa nya jobb så pekade man på att om vi vet att Alliansen regerar vidare så köper man in ytterligare en bil utöver de fyra man nu har för att kunna expandera.

Jag vill peka på att här i Mönsterås kan vi se RUT som en tydlig valfråga som avgörs av vem som får förtroendet att styra i Rosenbad.

Med fortsatt Alliansregering blir det plus en anställd men med dom rödgröna så försvinner tre tjänster. Dessutom förlorar många barnfamiljer och pensionärer den service som man idag har och som gör vardagslivet lättare att leva


Pressmeddelande
Kalmar den 25 augusti 2010

Rör inte RUT!

- Företag som Allservice är oerhört viktiga för att den svenska ekonomin ska växa och fler människor ska komma i arbete. Sedan RUT- och ROT-avdraget införts har många människor gått från svarta jobb till vita.

- Vi kristdemokrater vill behålla RUT och varnar för det som kan hända om olyckan är framme och dom rödgröna får styra landet. Mona Sahlins uttalande i morgonekot idag skapar oro för såväl dom som köper RUT-tjänster som dom som driver tjänsteföretag .

Det säger Anders Andersson, Järnforsen, Kristdemokratisk riksdagsledamot för Kalmar län, när han under onsdagen besökte Allservice i Mönsterås för att se deras verksamhet och prata om företagets framtid.

- Detta har bidragit till att få ordning och reda på en marknad där det tidigare har varit många svartjobb. Men nu kan vi med goda grunder, vid en rödgrön valseger, se att många personer som utför hushållssysslor kommer att tvingas ut i en svart sektor. I Kalmar har det, enligt Företagarna, skapats 60 nya heltidsjobb inom RUT-företag och 380 inom ROT-företag, sammanlagt 440 nya jobb. Det är ett stort lyft för Kalmar län.

- Idag är det många vanliga människor som använder sig av RUT- och ROT-tjänster för att vardagen ska kunna gå ihop och för att man vill få mer tid över för annat. Skatteverkets siffror visar att en tredjedel av de som köpt RUT-tjänster har en årslön på under 220.000 kronor, dvs under medelinkomsten i landet. Att de rödgröna vid ett eventuellt regeringsskifte medvetet kommer driva människor i denna sektor till en svart arbetsmarknad och tyvärr också utanförskap är för mig obegripligt. För Kristdemokraterna är det viktigt att RUT- och ROT-avdraget behålls, men även utvecklas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar