lördag 31 juli 2010

Toppenbra dag för KD på torget i Borgholm


Visst hade jag förhoppningar. Och det ska man ha. Men det som gör livet extra kul att leva är när dessa förhoppningar infrias och dessutom överträffas.

Vilken fantastisk kampanjdag det blev på torget i Borgholm idag lördag när Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund höll sommartal. Mycket folk. Härlig stämning. Sol och värme. Och en rad viktiga politiska besked inför valet. Du kan se och höra hela talet via länk och en del av det som hände innan Göran kom upp.

SVT och TV4 rapporterade i Nyhetssändingar ikväll från Borgholm liksom Radio Kalmar och Ekot. Och ett stort antal tidningar fanns på plats för att bevaka sommartalet och spegla den avspark för valrörelsen som vi Kristdemokrater nu gör i och med partiledarens sommartal. Exempelvis Dagens Nyheter.

torsdag 29 juli 2010

Sommartal i Borgholm



Öland och Borgholms torg är platsen för Kristdemokraternas partiledare när han ska hålla sommartal valåret 2010. Bra val av plats. Bra avslutning på juli månad. Bra start på valrörelsen.

Vi börjar kl 11.00 på torget i Borgholm och kl 14.00 håller Göran Hägglund sitt sommartal. Välkomna!

tisdag 20 juli 2010

GH i GP


Idag intervjuas Göran Hägglund i Göteborgs-Posten. En intervju där Göran ger tydliga och viktiga besked om relationslinjen, för ett tryggare och mänskligare samhälle.

måndag 19 juli 2010

Lite media också i sommarvärmen


Denna vecka är det semester och så var det delvis även förra veckan. Men inte hindrar det att man skickat iväg en och annan artikel och att en och annan intervju också blir genomförd.
I förra veckan hade jag en pressträff där lokaltidningarna fick kommentarer om mitt första år i riksdagen och lite tankar inför den valrörelse som nu rullar igång. Det blev en halvsida i såväl Nyheterna, Oskarshamns-Tidningen som Vimmerby Tidning.

Idag måndag fanns en debattartikel i Barometern/OT från mig och min riksdagskollega Iréne Oscarsson där vi lyfter fram landsbygdspolitiken. "Levande landsbygd ger utveckling i länet".
I Vimmerby Tidning fanns också idag måndag en debattartikel som jag skrivit tillsammans med övriga kollegor i Alliansens hälso- och sjukvårdsgrupp.

onsdag 14 juli 2010

Dackarna .......



I går tisdag kväll regnade det kraftigt. Men det hindrade inte att man med en timmas förskjutning kunde köra speedway matchen mellan Dackarna och Indianerna.
Slutresultatet blev 61-35 till hemmalaget Dackarna. Härligt tycker en som gillar denna sport.
Bilderna ovan är från gårdagskvällen på G&B Arena i Målilla och denna gång hade jag med mig ett gäng partivänner inkl min bror, alla från lite olika håll i Småland, Kalmar, Högsby, Jönköping. Som vanligt försöker jag få en plats i grässlänten med god utsikt och härlig gemenskap.

söndag 11 juli 2010

KD dag i Almedalen



Bild - Tillsammans med Arne Sjöberg och många andra fanns jag i Almedalsparken när det var dags för Göran Hägglund att hålla tal.

På översta bilden sitter jag tillsammans med Anna-Karin Eklund, Vårdförbundets ordförande, i samband med politikerutfrågningen som genomförs varje morgon under Almedalsveckan.

Fredagen i Almedalen var Kristdemokraternas dag.
Och det innebar för min del att jag klockan åtta på morgonen började med att medverka i utfrågning arrangerat av Vårdförbundet. Sedan följde möten och seminarier. Bodil Jönsson var helt fantastisk att lyssna till när hon talade om tio tankar om att bli äldre. Privattandläkarna hade bokat tid med mig under förmiddagen och en pressträff med Barometerns utsända var inbokad tillsammans med partikompisar från hemlänet. Efter lunch var det Kristdemokraternas seminarium om politikens gränser som var mer välbesökt än någonsin. Efter det blev det min uppgift att träffa Dagens Medicin för en intervju som för övrigt ni kan länsa på nätet. Därefter träffade jag min son och barnbarn och vi åkte sedan tillbaka till Almedalsparken för att mingla och lyssna på Göran Hägglund. Ett tal som än en gång lyfter fram värderingsdebatten i svensk politik. Och denna gång valde också Göran att tydliggöra att vi är välfärdspartiet framföra andra. Trygghet, kvalitet och valfrihet för äldre var några av de löften han levererade denna kväll.

onsdag 7 juli 2010

Bilder från seminarier i Almedalen






Under tisdagen och onsdagen har jag varit medverkande på en lång rad seminarier. Min utgångspunkt för flera av dessa har varit att lyfta fram det Kristdemokraterna och Alliansen vill sätta i fokus för sjukvården under kommande fyra år. Köfri sjukvård, jämlik sjukvård, valfri sjukvård, säker sjukvård och en hälsoinriktad sjukvård.

Något av debatten om framtidens finansiering finns i redovisat Dagens Medicins nätupplaga.

NHR och sanofi-aventis arrangerade ett viktigt seminarium om vikten av att förbättra samarbete mellan vården och det övriga samhället för patienter med neurologiska diagnoser.

Fart och fläkt blev det på Vårdföretagarnas och Kommunals seminarium om vad som händer med vården efter valet. Här deltog jag i en panel tillsammans med mina kollegor från socialutskottet Barbro Westerholm, Cecilia Widergren och Gunnel Wallin. Dom rödgröna företräddes av Ingrid Lennerwald, Elina Linna och Gunvor G Eriksson. Ett hett ämne blev vinst i vården och jag tvekade inte att synliggöra den oenighet som finns mellan v och dom två andra på den rödgröna sidan.

Det mest överrraskande och lite nya bland seminarier jag medverkat i var Praktikertjänst mingel där vi hade en Speed-dating med betygsättning och en livlig publik som mest liknade engelska parlamentet med applåder och bifallsyttringar samt burop. På muren stod Carola Lemne, vd praktikertjänst, jag själv, Anders Lönnberg (s), Per Båtelsson, vd Global Health Partner samt Jonas Andersson (fp) och framför oss hade vi minst 100 kanske 150 deltagare som snabbt var beredda att sätta betyg på vad vi sa. Allvar varvardes med humor och skämt på ett härligt sätt. Björn Zackrisson som var moderator lyckades att hålla ett högt tempo på hela tillställningen och publiken tycktes vara mer än nöjd.

Det framtida ledarskapet i välfärden var temat för ytterligare ett seminarium där jag medverkat. Läkarförbundet stod för initiativet och i panelen fanns jag som ende politiker tillsammans med Lars Flodin, ordf i skolledarförbundet, Lena Ekelius, ordförande i SYLF, Gunnar Nemeth, vd Capio samt Håkan Sörman, vd SKL. Moderator var Heidi Stensmyren, vice ordförande i Läkarförbundet.

måndag 5 juli 2010

I morgon tisdag - fyra seminarier i Almedalen

I morgon tisdag har jag under Almedalsveckan blivit engagerad som medverkande på fyra seminarier. Det som blir min första uppgift under tisdagen är att kl 09.00 ge mina synpunkter om vårdens framtida finansiering på ett seminarium som Dagens Medicin arrangerar.
Klockan 11.00 ska jag vara med på det seminarium som sanofi aventis och Neurologiskt Handikappades Riksförbund arrangerar med rubriken - Är du lönsam lilla Stina?
Klockan 13.00 bjuder Kommunal och Vårdföretagarna in till samtal på temat - Vad händer med vården efter valet. Även där ska jag försöka göra min röst hörd.
Min fjärde medverkan är på ett annorlunda seminarium. Ett mingel med speed-debating som arrangeras av Praktikertjänst. Visioner om framtidens hälso- och sjukvård är tema för den speed-debating som börjar kl 17.00 i Trädgården på Mellangatan i Visby.

lördag 3 juli 2010

Köfri sjukvård - vårt mål för patientens trygghet



En bild från torgmötet i Örebro där jag medverkade på fredagen.

Kristdemokraternas riksting i Örebro innehåller många timmars debatt och för min del har det också varit ett tillfälle då jag medverkade i torgmöte i Örebro centrum.
Mitt besked var att Kristdemokraterna är garantin för en politik som kan ge oss en köfri sjukvård, en jämlik sjukvård, en valfri sjukvård, en säker sjukvård och en hälsoinriktad sjukvård.

torsdag 1 juli 2010

Kristdemokraternas riksting


Nu har Kristdemokraternas riksting startat. Vi är i Örebro på Conventum. Vår partiledare Göran Hägglund har för en timma sedan hållit ett öppningsanförande där han pekat ut vikten av Kristdemokraterna som avgörande byggsten i en fortsatt Alliansregering.

Valet 2010 kommer att handla om regeringsmakten tror jag. Ansvar för landet, ordning i statens finanser, en tydlig jobbpolitik och viljan att värna och ha en hög nivå på skola, äldreomsorg och sjukvård har varit Alliansens prioritering denna mandatperiod. Jag har en stor tilltro och förhoppning att en majoritet bland väljarna vill ge Alliansen fortsatt förtroende

Dessutom tror jag att Kristdemokraternas tydliga profil kommer att ge oss en valframgång. Sänkt skatt för pensionärerna, valfrihet för barnfamiljerna och tydligt nej till tvångsdelad föräldraförsäkring samt en sjukvårdspolitik som ger patienterna kortare vårdköer och mer jämlik vård, är frågor som engagerar och visar vad vi Kristdemokrater står för.