tisdag 12 januari 2010

Makten i vården

Jantelagen finns nog lite i oss alla. Just nu funderar jag på om det är ok att skriva om sig själv på sin egen blogg när man är lite uppåt. Eller blir det uttryck för högmod och sådant är ju inte vackert.
Jag har för att begrunda detta låtit det gå en dryg timma sedan jag fick en för mig positiv information. Jag har ägnat mig åt lite andra arbetsuppgifter vid datorn, men samtidigt noterat på Facebook att en del gladerligen lägger ut information direkt så varför skulle jag vara mer blyg.

Till saken.
Imorgon i tidnignen Dagens Medicin publiceras den lista som kallas "Makten i vården". Det är en lista på de 100 personer som har mest makt och inflytande i svensk sjukvård, enligt tidningen. Det är 15:e året i rad som Dagens Medicin gör denna rankning. Jag har varit med på listan två gånger tidigare. Förra året och en gång under tiden jag var ordförande i landstingsstyrelsen. Då på plats 51-100 vilket är andra hälften av maktlistan där man enbart placeras i bokstavsordning.

Jag erkänner villigt att jag blev överraskad när jag öppnade tidningen ikväll och såg min nya placering. Jag har fått plats nr 12 på listan. Trots att jag är ny i riksdagen har jag blivit den högst placerade bland alla riksdagsledamöter som återfinns på maktlistan. Och motiveringen är ju inte enbart att jag fått chans att efterträda Chatrine Pålsson Ahlgren och bli ledamot i socialutskottet utan främst att jag fått förtroendet att leda Alliansens sjukvårdsgrupp, för att lite fritt citera från tidningen.
Jag tackar för förtroendet.

Samtidigt vill jag uttala min glädje över den starka ställnig som Göran Hägglund, vår partiledare och socialminister, än en gång får på denna rankning där han är tydlig etta. Han tillsammans med statssekreterare Karin Johansson och vår äldre- och folkhälsominister Maria Larsson och en lång rad andra kristdemokrater har av dom som analyserar hälso- och sjukvården tilldeltats en ledande ställning och där pilarna visar uppåt. Kristdemokraterna är utan tvekan ett starkt varumärke när det gäller att profilerar och ta ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågorna.

1 kommentar: