fredag 21 oktober 2011

Nu har också vi nominerat Göran.


Jag lägger här ut det pressmeddelande som idag skickats ut efter distriktsstyrelsens möte i går kväll i Oskarshamn.

Vidare finns länk till Radio Kalmar. Och en länk till Barometerns hemsida som också refererar från distriktsstyrelsens möte i går kväll.

Pressmeddelande
2011-10-21

Göran Hägglund nominerad från Kalmar län!

Under torsdagskvällen sammanträde distriktsstyrelsen för Kristdemokraterna i Kalmar län. En klar majoritet beslutade att nominera Göran Hägglund som vår partiordförande. Två ytterligare namn fördes fram, Acko Ankarberg Johansson och Mats Odell. Men ingen begärde votering eftersom majoriteten för Göran Hägglund var så klar. Och ingen reserverade sig.

Som 1:e vice partiordförande nominerades Maria Larsson. Inför beslutet fanns också yrkande på att nominera Bengt Germundsson. En klar majoritet i distriktsstyrelsen beslutade att förorda Maria Larsson och ingen begärde votering.

Till 2:e vice partiordförande fanns nomineringar på David Lega och Ebba Busch. En majoritet i distriktsstyrelsen beslutade att förorda nominering av David Lega.

- Under mötet framfördes många argument som underlag för att förorda Göran Hägglund som partiledare. Bland dessa vill jag framhålla Görans profilering av Krist-demokraterna som den tydliga sociala rösten inom Alliansen och markering av ett so-cialt engagemang för barns uppväxt och äldres rättigheter. Han står också för en poli-tisk linje som innebär trygghet och valfrihet inom äldreomsorg och sjukvård. För mig är det sociala engagemanget kärnområden som ska vara hörnpelare för Kristdemokra-terna som parti, säger Anders Andersson, riksdagsledamot och distriktsordförande i Kalmar län.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar