onsdag 3 oktober 2012

Är mp´s nya fältrop - "hela Södermalm ska leva"?

2012-10-03

Kommentar från Anders Andersson (KD)
Är Mp´s nya fältrop – ”hela Södermalm ska leva”?


Om Miljöpartiets skuggbudget skulle bli verklighet då blir det ett hårt slag i ansiktet på ungdomar och glesbygd. Höjt bensinpris med upp mot 1,20 kr/litern, en lastbilsskatt på 14 kr/milen och fördubblad arbetsgivaravgift för alla ungdomar. Den påstådda gröna skatteväxlingen har gulnat och vissnat, säger riksdagsledamot Anders Andersson (KD) i en kommentar till Miljöpartiets budgetmotion som presenterades under onsdagen.

– Höjd bensinskatt och införandet av lastbilsskatt kommer att få stora konsekvenser för den svenska glesbygden. Lastbilar betalar inte skatt. Skatten kommer att betalas av företag och människor i glesbygden som får dyrare varor och sämre transportmöjligheter. Detta kommer att drabba oss i Småland. För att klara sig i Miljöpartiets Sverige gäller det att omgående bosätta sig i någon av de större städerna. ”Hela Sverige ska leva” har i Miljöpartiets tappning blivit ”hela Södermalm ska leva”.

– Sänkt arbetsgivaravgift med 0,6 procent för alla företag skapar enligt Miljöpartiet nya jobb. Det tror jag också. Men då är frågan hur man får ihop detta med att samtidigt föreslå en dubblerad arbetsgivaravgift för ungdomar och säger att det inte skulle ha någon påverkan på ungdomsarbetslösheten. För mig är den en obegriplig ekvation. Menar Miljöpartiets att en generell sänkning av arbetsgivaravgiften för alla skapar jobb men att nuvarande generella sänkning för alla ungdomar inte gör det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar