söndag 12 februari 2012

Årsmöte i Mönsterås


Bilden; Madeleine Rosenqvist, gruppledare i kommunfullmäktige, och jag själv samt Chatrine Pålsson Ahlgren, ordförande i lokalavdelningen.

Under lördagen deltog jag bl a i Kristdemokraternas årsmöte i Mönsterås där jag lyfte fram att barnen och barns framtid står i fokus för oss Kristdemokrater. Detta var det fjärde årsmtötet som jag medverkade i under de två veckor som nu gått av februari. Tidigare har jag varit i Nybro, Hultsfred, Emmaboda och efter Mönsterås blev det Oskarshamn.

Pressmeddelande
2012-02-11

Kristdemokraterna – tar parti för barnen!

För oss kristdemokrater är barnen och barns framtid det som ska stå i fokus, sa Anders Andersson, Järnforsen, riksdagsledamot för Kristdemokraterna när han talade på partiets årsmöte i Mönsterås på lördagen.

Kristdemokraterna har lyft behovet av mer tid för varandra och större valfrihet just under de tuffa småbarnsåren. Andra har talat om jämställdhetsfientlighet och 50-talsromantik. Många av vänsterblockets politiker – och en del andra förresten - låtsas att barn inte behöver sina föräldrar så särskilt mycket. Att familjers längtan efter mer tid tillsammans är politiskt fabricerad. I den här debatten kommer vi kristdemokrater aldrig tystna. Vi kommer enträget låna vår röst till de familjer som går på knäna under stress och krav.

- Vi tror på föräldrarnas betydelse för barnen och vill visa respekt för deras val av barnomsorg. Därför är jag mycket kritisk till den nedvärderande syn på föräldrar som jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp) givit uttryck för när hon i en kommentar till KD´s familjepolitiska arbetsgrupp skriver ”Dessutom behöver man inte vara ett geni för att dra slutsatsen att en förälder aldrig kan jämställas med en utbildad förskolepedagog.” För mig är detta upp och ned vända världen. Jag är övertygad om att för ett barn är föräldrarna generellt sett alltid nummer ett oavsett hur många utbildade förskolepedagoger man möter. Tänk att detta ska vara så svårt att förstå och respektera.

Självklart behövs det en politik för jobb och tillväxt för att klara Sverige i framtiden. Det är många överens om. Det har också varit Allianens huvudnummer. Men vi kristdemokrater nöjer oss inte med jobb och tillväxt. Vi vill också ha en politik för trygghet och uppväxt. Det är en barnpolitik som ger oss ett mjukare och varmare samhälle. I förra veckan kom Kristdemokraternas arbetsgrupp för familjepolitik med förslag som ger familjerna fler valmöjligheter. Det gäller utbyggd föräldraförsäkring med möjlighet till friare uttag i tre år, en barnomsorgspeng för egna barn eller barnskatteavdrag för den som inte nyttjar offentligt finansierad barnomsorg, sa Anders Andersson, riksdagsledamot (KD) när han talade i Mönsterås på lördagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar