tisdag 28 februari 2012

Barns rätt går alltid före.

Pressmeddelande
Stockholm den 28 februari 2012

Barns rätt går alltid före

Kristdemokraternas fortsätter att värna barns rätt till båda sina föräldrar. Därför säger partiet nej till att ge ensamstående rätt till assisterad befruktning och kommer att reservera sig när frågan kommer upp i Socialutskottet.

– Det strider mot kristdemokraternas grundvärderingar att reducera barns rättigheter. Det strider också mot dagens moderna lagstiftning där papparollen betonas, helt i överensstämmelse med barnkonventionen, säger Anders Andersson, kristdemokratisk riksdagsledamot i socialutskottet.

– Det är anmärkningsvärt att politiska förslag år 2012 innehåller ett bortryckande av pappans roll för barns uppväxt. Vi behöver mer av pappans delansvar för barns uppväxt, inte mindre. Därför är det helt orimligt att fatta ett beslut som reducerar pappans roll under ett barns hela uppväxttid.

- Vi hyllar alla FN:s barnkonvention. Nu vill vissa vända den ryggen. Barnkonventionen markerar barns rätt att få vetskap om sina föräldrar och att bli omvårdnad av dem. Min uppfattning är att Allianskollegornas förslag skulle innebära att vi överger barnkonventionens grundläggande intentioner.

Nyhetsartikel i detta ämne på SvD idag.

" ... Kristdemokraternas ledamot i socialutskottet, Anders Andersson,...

– Som företrädare för KD tänker jag inte reducera papporna till något överflödigt i barns liv. Vi har bedrivit en intensiv kamp för att markera barnkonventionen i svensk politik, som talar om att barn i så stor mån det är möjligt ha rätt att få veta vem både mamman och pappan är och få omvårdnad av dessa.

– Vår kritik mot det allianskamraterna nu lägger fram är just att man överger barnperspektivet och reducerar papparollen, säger han. "


Nyhetartikel i detta ämne på DN.se idag.

2 kommentarer:

 1. Det är rätt anmärkningvärt att ett helt parti hojtar så mycket om en fråga de inte ens förstår. En donator är inte en pappa, det är en donator. Man donerar inte sin sperma för att man vill ha ett barn i sitt liv, tvärt om vill de flesta inte uffostra barnen de ger upphov till. Förstår ni verkligen inte det?

  Nästa nyhet är att spermaproduktionen räcker till mer än satserna som doneras, så donatorerna är helt fria att skaffa egna barn vid annan tidpunkt. Tar man upp frågan om surrogatmödraskap kommer de rent av kunna göra det själva på laglig väg.

  Så vete fan vad det är för papparoll ni är så oroliga för, inte berör det några verkliga pappor i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Familjen är den naturliga och grundläggande enheten i samhället och äger rätt till skydd från samhället och staten.

  — Artikel 16(3) i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

  http://www.youtube.com/watch?v=qH-mjGNqlHs&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=w__PJ8ymliw&feature=relmfu

  http://www.youtube.com/watch?v=RozEFVPDxeg&feature=relmfu

  Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara killar ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar och man vet ju hur dem är, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Avtjänar högre straff för samma brott som kvinnor, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens…………

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från "dem som vet" och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

  Män och kvinnor ska tvingas in i arbeten som dem är sämre lämpade för och som dem personligen inte vill välja i könsextremismens och kvoteringens namn.

  Barn på förskola ska bli utsatta för styrd lek av genusdiktatorer för att sudda ut heterosexuella instinkter och naturliga beteenden.

  Omvärldens syn på Sverige har förändrats från humanistiska fredsivrare till att idag ses som ett extremateistiskt feminismens Saudi Arabien. Självrättfärdigande kör vi blint på utan eftertanke.

  Det räcker nu.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet OAVSETT kön, ras, ålder, sexuell läggning istället för: 

På grund av vissa kön, raser, åldrar, sexuella läggningar skapad genom social ingenjörskonst.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val, kärnfamiljen, mänskliga rättigheter, män och kvinnors olikheter, istället för att försöka forcera jämställda resultat genom tvång, kvotering, exkludering, vetenskapsförnekelse, social ingenjörskonst och feminism.

  SvaraRadera