måndag 1 februari 2010

Företagsbesök i Oskarshamn


Bilden ovan är tagen när jag under måndag förmiddag träffade Ingemar Pettersson som driver Maskincentrum i Bockara.

Idag måndag har det varit företagsbesök på programmet. Jag har varit i Bockara och Oskarshamn och hunnit träffa många trevliga och intressanta personer. Samtidigt har jag sammanfattat i ett pressmeddelande vad som nog är det grundläggande problemet i Oskarshamn när det gäller småföretag och företagande.

Pressmeddelande Oskarshamn den 1 februari 2010

Anders Andersson lyssnar in Oskarshamns företagsklimat
- Det är spännande att lyssna på företagarnas ambitioner och det finns en stark drivkraft att utveckla näringslivet i Oskarshamn. Tyvärr har Oskarshamns kommun i de flesta rankningar cementerat sig på bottennivåer. Helt klart krävs en ny politisk ledning under alliansflagg i stadshuset för att bryta med år av bristande socialdemokratisk näringslivspolitik. Vänstersidans beslut om LOV är det senaste exemplet på att man inte klarar av att öppna upp för nytt företagande.

Det säger riksdagsledamot Anders Andersson (KD), Järnforsen, med anledning av hans besök i Oskarshamns kommun idag måndag. Han besöker då Maskincentrum i Bockara och FöretagsCentrum (FCO). Syftet med besöken är att ta tempen på kommunens företagsklimat och vad som kan förbättras för näringslivet i Oskarshamn, vilket är grunden för att skapa fler jobb.

- Det är intressant är att jämföra socialdemokratiskt styrda Oskarshamn med grannkommunen Mönsterås. I Mönsterås styr alliansen och där blomstrar näringslivet och det finns en stor tillit mellan företagen och kommunledningen. Så ser det tyvärr inte ut i Oskarshamns kommun.

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning i alla Sveriges kommuner om det lokala företagsklimatet. Företagare får betygsätta hur de upplever situationen för det egna företaget ur skilda aspekter. I mätningen som gjordes 2009 placerades Mönsterås på plats 33 i totalrankningen. Det kan jämföras med Oskarshamn som hamnade på den mindre smickrande platsen 280 i totalrankningen.

- Nya jobb kan inte kommenderas fram av riksdag och regering. De skapas när enskilda människor känner att det är mödan värt att starta eller utveckla ett företag säger Anders Andersson. Vi har i regeringsställning givit förutsättningar för ett bättre företagsklimat genom bl a sänkta arbetsgivaravgifter, införandet av hushållsnära tjänster, regelförenklingar för företagare och vi vill fortsätta att utveckla företagsklimatet, det är Anders Anderssons besked vid besöken i Oskarshamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar