tisdag 26 oktober 2010

Motioner i riksdagen

Nu är det motioner som gäller. Även jag har ett antal motioner på gång och idag har jag lämnat in en motion till riksdagen som direkt berör Kalmar län.

Pressmeddelande
26 oktober 2010

Infrastrukturen i Kalmar län måste förstärkas!


– Infrastrukturen är viktig för Kalmar läns tillväxt och för att skapa en livskraftig och levande landsbygd. Vill vi att människor ska kunna leva och bo även i mindre orter i vårt län krävs möjlighet att snabbt kunna förflytta sig mellan arbete, hem och fritidsaktiviteter, både i privat och i kollektiv regi.

Det säger Anders Andersson, kristdemokratiskt riksdagsledamot från Kalmar län, som bland en av sina första motioner i riksdagen lyfter fram infrastrukturen i Kalmar län som måste förstärkas.

– Satsningar måste ske på vägnätet. Ett bra och tillförlitligt vägnät är en förutsättning för en väl fungerande vardag för människor, lönsamhet i företagen och för konkurrenskraftiga regioner. Anslagen till drift och underhåll av vägnätet har under en rad år varit otillräckliga och större investeringar måste göras, bland annat i väg E22.

- Stångådalsbanan och Tjustbanan måste också rustas upp för att skapa en snabb och livskraftig järnvägsförbindelse från Kalmar till Linköping och från Västervik till Linköping. Denna satsning är av stor betydelse för hela länet, men framförallt väsentlig för utvecklingen i mellersta och norra Kalmar län.

– Det är också angelänget att öka förbindelserna från kusten med det småländska inlandet. Det måste finnas snabbare förbindelser mellan Kalmar och Växjö/Alvesta. Det är viktigt med bra kommunikationer mellan de två orterna nu när högskolan i Kalmar och universitetet i Växjö gått samman till Linneuniversitet. Tågtiderna mellan Kalmar och Växjö bör kortas till 45 minuter och resan Kalmar-Alvesta ska inte ta längre än en timme.

– En vanlig missuppfattning är ofta att problem med infrastruktur finns i norra Sverige. Men de bekymmer som finns i Norrlands inland finns tyvärr också i Kalmar län. Den dåliga infrastrukturen i Kalmar län förhindrar utveckling och tillväxt i en central del av landet, avslutar Anders Andersson.

1 kommentar:

  1. Hej Anders! Ursäkta att jag inte kommenterar ditt inlägg här ovan; jag vill bara tipsa om en kristdemokrats blogginlägg och tillhörande kommentarer på http://danielsturesson.blogspot.com/2010/10/vilken-te-fest-har-pm-gatt-pa.html

    SvaraRadera