måndag 5 september 2011

Besviken på Allianskamraterna ......

Pressmeddelande
2011-09-05


Anders Andersson (KD):
Besviken på Allianskamraterna – ett svek mot pensionärerna.

- Jag är djupt besviken på det sätt partiledningarna för moderaterna, folkpartiet och centerpartiet prioriterar i de budgetförhandlingar som nu pågår, säger riksdagsledamot Anders Andersson (KD) i en kommentar på måndagen.

- För mig som kristdemokrat och socialt engagerad riksdagsledamot är det självklart att sänkt skatt till pensionärerna går före sänkt moms på krogen. Tyvärr har vi nu fått svart på vitt på att våra alliansvänner inte var beredda att stödja denna självklarhet. Vi kristdemokrater blev ensamma i att ta strid för en skattesänkning 2012 till landets pensionärsgrupper, säger Anders Andersson (KD).

- Självklart är det en framgång att de sämst ställda pensionärerna nästa år får en höjning av bostadstillägget med 170 kr per månad. Denna höjning innebär att tillsammans med nästa års uppräkning av garantipensionen förstärker man denna pensionärsgrupps ekonomi med 400 kr per månad. Det finns fler plusfaktorer i budgeten för 2012 som visar på ett socialt ansvar och har en tydlig KD-profil. Men jag är ändå inte nöjd, eftersom Alliansvännerna i M, FP och C stoppade KD´s förslag om sänkning av skatten för pensionärerna, säger Anders Andersson.

- Löftet som ges av Alliansens fyra partiledare idag på DN-debatt om sänkt skatt för pensionärer 2013 eller 2014 är ett erkännande till den envisa kamp som vi Kristdemokrater har fört i denna fråga. En viktig markering är också att denna sänkning av pensionärsskatten inte är avhängig ett kommande jobbskatteavdrag. Jag lovar att i kommande budgetförhandling påminna om det skattesänkningslöfte till pensionärerna som nu är avlämnat i dagens debattartikel För mig är målet att utplåna skatteskillnaden mellan löntagare och pensionärer, säger riksdagsledamot Anders Andersson (KD).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar