söndag 18 mars 2012

Göran på Öland


Pressmeddelande
2012-03-18


Göran Hägglund satte fokus på barnen!


Under lördagen höll Kristdemokraterna i Kalmar län distriktsstämma på Ölands folkhögskola. Samlingssalen var fullsatt och ett drygt 80-tal deltagare fanns på plats för att lyssna till partiledaren Göran Hägglund.

Barn och ungdomars uppväxt är huvudfråga för kristdemokraterna deklarerade partiledaren. Han belyste detta utifrån en rad exempel och nämnde bland annat hur partiet till och med valt att markera en egen linje i jämförelse med övriga Allianspartier. Vi är inte beredda att lagstifta bort papporna och därför säger Kristdemokraterna nej till assisterad befruktning för ensamstående. Hägglund belyste frågan genom att säga att ännu märkligare blir det när man betänker att samma partier som nu helt plockar bort pappans roll länge har drivit på för fler pappamånader eller rentav kräver en tvångsdelning av föräldraledigheten, just med argumentet att barn har rätt till båda sina föräldrar. Logiken haltar. Vi kristdemokrater säger ifrån, det är nödvändigt att någon vågar föra barnens talan, sa Göran Hägglund.

Under distriktsstämman förrättades en rad val. Riksdagsledamot Anders Andersson, Järnforsen omvaldes som distriktsordförande liksom 1:e vice ordföranden Chatrine Pålsson Ahlgren, Mönsterås. Monica Bengtsson, Kalmar hade avsagt sig som 2:e vice ordförande och till det uppdraget nyvaldes Jimmy Loord, Nybro. Till ledamöter i distriktsstyrelsen nyvaldes tre personer, Kerstin Lahi, Västervik, Marita Björkvall, Högsby och Christopher Dywik, Kalmar. Omvalda blev Elisabeth Englund, Oskarshamn, Roger Ohlin, Gamleby och Mikael Almqvist, Löttorp och ett år kvar i styrelsen har Gudrun Brunegård, Vimmerby, Folke Fagerlund, Rockneby och Åke Nilsson, Silverdalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar