tisdag 10 augusti 2010

Valaffischer som sticker ut


Djurmetaforer i Kristdemokraternas valkampanj

Kristdemokraternas valkampanj för ett mänskligare Sverige bygger på kända djurmetaforer. Buffeln som knuffar och bufflar sig fram, hyenan som girigt kapar åt sig utan att bry sig om andra och strutsen som gömmer huvudet i sanden så fort det hettar till.

Jag gillar våra affischer. Vi använder klassiska fabelegenskaper hos djuren för att visa beteenden som vi vill arbeta för att få bort. Under tisdagen presenterade jag tillsammans med Gudrun Brunegård och Monica Bengtsson våra valaffischer vid en pressträff i Kalmar.

På valaffischer och annan utereklam kommer väljarna att möta partiledaren Göran Hägglund på bilder där han står öga mot öga med djuren.

Vi tycker inte att djungelns lag ska råda. Vi tycker inte att den starke ska kunna kapa åt sig mer än den svage. Vi vill bryta utanförskapet för dem som saknar arbete. Vi vill göra något åt återvändsgränden för de långtidssjuka. Vi vill ge människor på flykt möjlighet till ett liv i frihet och säkerhet.

Allt är inte väl för alla i Sverige. Det finns många som far illa och hamnar i kläm. Vi kristdemokrater vill göra Sverige litet mänskligare. Det vill vi peka på med vår kampanj.
Se alla valaffischerna på Kristdemokraternas hemsida.

Radio Kalmar fanns med på presskonferensen i Kalmar. Om du vill kan du läsa rapporten som där ges eller lyssna på radioinslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar